Știri/Comunicate de presă

"Despre important" - despre planurile Partidului «Renaștere», alegerile locale și valorile tradiționale

Am participat la emisiunea "Despre important". Am discutat despre rezultatele alegerilor locale cu gazdele Ecaterina Cracicovscaia și Victor Advahov.

Acest ciclu electoral cu greu poate fi numit democratic. Autoritățile au schimbat regulile jocului în timpul jocului însuși. Concurenții electorali indezirabili au fost supuși la presiuni din partea autorităților și a forțelor de ordine. Partidul «Reanaștere» a căzut, de asemenea, sub mâna fierbinte, dar a reușit să obțină rezultate bune.

A fost abordat și subiectul viitoarelor alegeri parlamentare. În noiembrie 2023, formațiunea politică a obținut 3,5% din sprijinul în interiorul țării. Pragul electoral pentru alegerile parlamentare este de 5 la sută. Dacă circumstanțele vor fi favorabile, «Renaștere» va putea să treacă pragul electoral și să intre în parlament la alegerile din 2025.

Am vorbit despre multinaționalitatea și multiculturalitatea Moldovei. De sute de ani, în Moldova trăiesc moldoveni, ucraineni, găgăuzi, bulgari, ruși și reprezentanți ai altor naționalități. Multinaționalitatea este unul dintre pilonii societății noastre. Oamenii din țara noastră au găsit întotdeauna o limbă comună. Principalul lucru este că nimeni nu se amestecă cu ei din exterior, nu îi învrăjbește unul împotriva celuilalt pe motive etnice, religioase, lingvistice.

Părțile au abordat, de asemenea, problema valorilor tradiționale. Pe locuitorii din Moldova se face un mare experiment. Partenerii străini lovesc în fundamentele societății noastre, în familia tradițională. Pe străzile capitalei se organizează parade gay însoțite de forțe speciale, iar cetățenii obișnuiți sunt târâți în instanță pentru că au criticat LGBT. Recent, a fost lovită și Biserica Ortodoxă. În această instituție aveau încredere 90 la sută dintre cetățenii moldoveni, acum au mai puțin de 20 la sută. Acest lucru s-a întâmplat din cauza politicilor de dezbinare ale Chișinăului și Bucureștiului. Nimănui nu trebuie să i se permită să divizeze cetățenii Republicii Moldova. Acest lucru nu poate duce decât la degradarea țării.
Made on
Tilda