Știri/Comunicate de presă

Proces de vetting și pre vetting din start a fost compromis

Au urmat unele "filtre" a comisiei de vetting peste care au trecut persoane cu dosare penale și au fost numiți în calitate de membri ai CSM. A fost acea batjocură față de 2 judecători și de părinții lor, iar acum când urmează să fie anunțat vetting ul procurorilor Anticorupție, mulți din ei s-au simțit cu musca pe căciulă, inclusiv doamna Dragalin.

Să nu uităm cum a fost ea numită în calitate de procuror șef al PA. Să nu uităm de mulți procurori care au rămas în sistem încă din perioada lui Plahotniuc când au fost deschise peste 700 de dosare penale împotriva oamenilor din business. În acest sens comisia de vetting urmează să elucideze cum au deschis ei dosare penale, să îi întrebe pe proceduri, calitatea înfăptuirii actului de învinuire, etc.

Aceste 2 cazuri, Panuș și Chirtoacă au arătat țării întregi cum e posibil și prin ce metode vor trece fiecare din procurorii care sunt astăzi în funcție.

Am avut cu 4-5 ani în urmă persoane care au fost condamnate politic și procurori care susțineau în instanțele de judecată acuzarea pe niște cazuri care au fost recunoscute de o întreagă lume că sunt dosare politice. A fost o revizuire a multor dosare în perioada lui Alexandr Stoianoglo, multe din ele au fost clasate.

Mulți dintre procurori văzând că va fi studiată toată cariera acestora, au înțeles că nu se vor mai regăsi în sistem.
Made on
Tilda