Știri/Comunicate de presă

Denunțarea acordurilor cu CSI este o crimă împotriva poporului Republicii Moldova

Am constatat că actuala guvernare PAS și-a pus ochelarii de cal și se uită doar într-o direcție, în detrimentul cetățenilor, pe când lumea are viziuni diferite și ei au dreptul la această alegere.

Astăzi vreau să vorbesc despre calea aleasă de către actualii din PAS, calea integrării europene și vreau să vă amintesc și să vă întreb: De când am semnat acordul de asociere cu UE, cetățenii Republicii Moldova au început să trăiască mai bine sau mai rău? Puterea de cumpărare a cetățenilor s-a îmbunătățit ori s-a înrăutățit? Și aici am un răspuns ferm. Au început să trăiască mai rău și puterea de cumpărare s-a înrăutățit semnificativ.

Noi observăm că pensiile nu se indexează conform inflației anuale, salariile cresc doar la miniștri, secretari de stat și toți cei care slujesc această guvernare, însă cetățeanul de rând se împotmolește și mai mult în groapa sărăciei și dezastrului.

Cetățenii protestează, iar protestul lor în mare parte se manifestă prin exodul populației. Vă mai întreb încă odată, aceasta este calea pe care și-o doresc moldovenii? Trăim în era schimbărilor, cu tehnologii informaționale, cu inteligență artificială, și noi ca stat trebuie să deschidem larg ușile spre aceste schimbări și să ne uităm la 360 de grade, fie asta Statele Unite, Uniunea Europeană sau Est.

Greșeala pe care o faceți voi, cei din PAS, este că rupeți relațiile, ardeți podurile istorice construite de zeci de ani de zile. Este ușor să distrugi ceva, voi asta știți cel mai bine, că în 3 ani ați distrus tot în această țară. Dar cât de complicat este să începi a construi din nou, să faci ceva fiabil și pe mulți ani înainte.

Denunțarea acordurilor cu CSI este o crimă împotriva statului și propriului popor, pe care voi o înfăptuiți chiar acum. Următoarelor generații le va trebui mult timp ca să repare crimele voastre, deoarece relațiile cu alți parteneri se construiesc pe încredere și respect, care se măsoară în timp.

În campania electorală vorbeați despre o politică externă echilibrată. Cu cine doriți să o echilibrăm? Cu Ministrul Afacerilor Externe care se rătăcește într-o sală de 10 metri pătrați? Sau cum să avem o politică echilibrată când voi nu vedeți nimic altceva decât doar cum să faceți pe plac curatorilor voștri?

Statele mari fac politică mare, statele mici – politică deșteaptă. Acest principiu trebuie să fie la baza relațiilor externe a Republicii Moldova. Dar noi, din păcate, vă avem pe voi la guvernare, oameni care nu fac nimic, nici măreț și nici deștept.

CSI este un pilon al stabilității și cooperării între statele independente, oferind un cadru pentru dialog și dezvoltare comună. Denunțarea acestor acorduri nu este doar un act de dispreț față de partenerii noștri internaționali, ci și o manifestare a unei atitudini egoiste, iar Prin separarea și izolarea noastră de partenerii noștri, slăbim întreaga noastră poziție.

Stimați colegi, de când ați început a denunța acordurile cu CSI, oamenii au început a trăi mai bine? Sau poate au început a primi pensii mai mari? Sau poate Republica Moldova are careva progrese economice? Cetățenii vor să vadă ce beneficii au adus aceste denunțări cu CSI. Vă spun eu – NICIUN BENEFICIU. Totul este făcut în detrimentul cetățenilor și voi încă aveți tupeul să decideți pentru cetățeni ce este bine și ce este rău, propagând visul european.

Acestea sunt doar niște artificii, la baza cărora nu vedem nimic solid. Accentul trebuie de pus pe economie, cuvânt de care voi vă temeți, pentru că nu există economie cu voi. Iar aceasta, la rândul său, se face prin relații prietenoase cu toată lumea și toate țările.

După ce veți pleca de la guvernare, o să vă stabiliți în lumea mare, în state prospere, cu o economie dezvoltată, iar cetățenii vor fi nevoiți să plătească pentru greșelile voastre și să încerce să supraviețuiască în Republica Moldova, o țară mică, dar pe care în 3 ani ați reușit să o distrugeți complet.
Made on
Tilda