Știri/Comunicate de presă

Reforma justiției a eșuat lamentabil

Atâta timp cât PAS este la guvernare, Alexandr Stoianoglo nu-și va putea face dreptate. Ei pur și simplu nu vor admite revenirea acestuia la șefia Procuraturii.

De ficeare dată o să termine un dosar penal și vor intenta altul. O să ajungă aceste lucruri până la absurd.

Care este aportul doamnei Dragalin la ceea ce se întâmplă în justiție sau în corupție? Cel mai bun remediu de a combate corupția, nu este de a modifica Codul Penal sau de a înăspri amenzile, dar ridicarea nivelului de trai a cetățenilor. Odată cu ridicarea nivelului de trai, va scădea nivelul percepției corupției. Atunci când foșnesc banii în buzunar, oamenii nu se gândesc să dea mită și dacă instituțiile statului își fac treaba până la capăt, cetățeanul de rând are acces la servicii calitative, nu are cum să încerce cuiva să îi propună mită. Atunci când totul lucrează ca ceasul, cui să îi dai mită? Pentru ce?

Reforma justiției a eșuat. Odată ce au venit ăștia galbeni la guvernare, ei au făcut mai multe greșeli. În primul rând au spus că toți judecătorii și procurorii sunt hoți, bandiți și corupți. Tu nu poți veni cu asemenea narative în acest domeniu. Că sunt probleme – da. Că unii din ei sunt hoți, bandiți și corupți – da. Dar nu poți pe toți să îi pui într-o oală. În al doilea rând, persoane care se bucurau de o anumită autoritate pozitivă, ei i-au anihilat, i-au dat afară din sistem și au pus oameni ca Dorel Musteață să conducă CSM-ul, care are foarte multe lucruri negative. Întrebați pe cineva din judecători cine este Dorel Musteață și care este atitudinea sistemului față de această persoană?

Ceea ce au făcut ei cu Stoianoglo și mai departe cu ceilalți procurori. Dumitru Robu a executat orice dorință care vine din turn și până la urmă nu i-au găsit măcar un loc de ”zavhoz” în sistemul procuraturii. Unde e Robu acum? Așa se comportă ei cu cei care i-au slujit? Eu cred că nu. Mulți din sistem au înțeles că dorințele celor de la guvernare sunt multe și mari, dorința de a rămâne doar ei în olimpul politic, dar nu-i chiar așa. Viața are principiul dualității. Ei au doar sun singur principiu – oportunitatea politică. Și ei scuipă în alt principiu foarte important de care trebuie de ținut cont – principiul legalității.
Made on
Tilda