Știri/Comunicate de presă

PAS primește plăcere când umilește cetățenii...

Membrii comisiei pre-vetting au ajuns din nou în centrul unui scandal. Scandalurile în justiție deja nu ne mai miră.

Judecătorul Ion Chirtoacă, care a vrut să-și expună candidatura să devină membru al Consiliului Superior al Magistraturii a trecut prin această umilință de "pre-vetting" deja a doua oară. Prin această procedură de umilință a trecut nu numai el, dar și părinții lui. Aceștia au fost nevoiți să dea careva explicații că în anii precedenți, până în 2015, ei munceau la negru peste hotare.

Am văzut cum au fost supuși torturii psihice și Ion Chirtoacă și alți judecători care vor să contribuie la îmbunătățirea sistemului judecătoresc. Această guvernare își bate joc de cei care nu îi sunt docili și nu îi vor îndeplini comenzile.

Acest pre-vetting s-a discreditat totalmente. Această guvernare a discreditat reforma justiției, iar la 3 ani de zile de când a început "reforma", absolut nimeni nu mai crede. Majoritatea cetățenilor și experților de drept din țară consideră că această reformă a eșuat lamentabil. Următoarea guvernare care va veni, va avea mult de muncit pentru a remedia situația din sistemul judecătoresc, pentru a aduce mai multă încredere din partea cetățenilor în acest sistem. Cert este faptul că orice reformă cu diletanți nu se face. Aici trebuie să fie antrenați specialiști în materie de drept, oameni redutabili din sistem.
Made on
Tilda