Știri/Comunicate de presă

Cum va arăta societatea mâine, depinde de cum arată educația astăzi!

La începutul anului 2024, problemele în educație au fost ridicate la un nivel mai înalt, iar societatea este bulversată.

Educația în acest an nu va primi bani suficienți pentru ca acest sistem să fie unul funcțional. Cu peste 300 milioane de lei a fost redus bugetul pentru educație și în jur de 300 milioane au fost oferite pentru apărare.

Educația trebuie să fie o prioritate pentru autoritățile centrale, dar din păcate vedem că se tot fac pseudo-reforme în acest domeniu. De fiecare dată se micșorează cheltuielile pentru educație, iar noi riscăm să ajungem într-o situație când dând bani mai mulți pentru apărare, ne vom pomeni în situația că nu vom avea pe cine apăra.

Copiii împreună cu părinții pleacă peste hotare, natalitatea este în scădere, iar autoritățile nu înțeleg că pentru a avea o societate sănătoasă trebuie de investit tot mai mult în educație.

Din păcate această guvernare galbenă, care este pe final de mandat, de fiecare dată vor economisi în primul rând pe copii. Ceea ce au făcut ei și anii precedenți, au economisit pe copii, au închis școli, acum închid grădinițe și deja încep a economisi pe simplii cetățeni din sfera socială, închizând mai multe programe.


Made on
Tilda