Știri/Comunicate de presă

Astăzi se încheie Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg

Astăzi se încheie Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg și sunt foarte impresionat. Și nu doar de amploarea evenimentului, ci și de căldura cu care am fost întîmpinați în Rusia.

În cadrul forumului, am avut fericita ocazie să particip la sesiunea importantă din punct de vedere strategic „Marea conversație între business-ul din Moldova și țările UEE”. Împreună cu colegii mei am discutat despre perspectivele de dezvoltare a parteneriatului comercial și economic, am vorbit despre avantajele lucrului pe piața UEE și dificultățile cu care se confruntă antreprenorii noștri.

Desigur, nu pot rata ocazia de a vorbi personal despre „Curtea Moldovei”. A fost o adevărată oază de ospitalitate chiar în inima Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg! Am fost vizitați și de oaspeți de onoare: reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, vice speaker-ul Consiliului Federației Ruse Constantin Kosaciov, secretarul de stat al Uniunii de Stat al Rusiei și Belarusiei Dmitri Mezentsev și mulți alți participanți la forum.

Toți oaspeții au fost îndemnați să guste cele mai bune vinuri moldovenești și să ia cunoștință cu muzica și dansurile noastre naționale. Nimeni nu a plecat fără dar – din toată generozitatea moldovenească!

Cu siguranță participarea la Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg va fi un imbold puternic pentru dezvoltarea ulterioară a Moldovei.

Mulțumesc Rusiei și Roscongress pentru cooperare și onestitate! Mulțumiri aparte liderului nostru Ilan Șor pentru perspicacitate și aspirația de a face din Moldova o țară puternică și prosperă!
Made on
Tilda