Știri/Comunicate de presă

Guvernarea provoacă găgăuzii

Oamenii din Găgăuzia sunt nemulțumiți pentru că bugetul autonomiei este lipsit de surse financiare substanțiale, care prin modificările făcute la Codul Fiscal nu vor fi încasați.

Guvernarea prin intermediul unor persoane au ieșit cu pancarte și mesaje destul de periculoase pentru societate la protestul din fața Curții Constituționale.

Ei încearcă din locuitorii Găgăuziei să facă dușmanii propriului stat. Încearcă să alimenteze ideea că UTA Găgăuzia trebuie în timp să dispară și la nivel legislativ, și per general.

Guvernarea PAS încearcă să conteste existența acestei autonomii care mulți ani în urmă a fost proclamată și prin proclamarea acestei autonomii s-au rezolvat disensiunile care au apărut odată cu destrămarea Uniunii Sovietice.

Este o acțiune destul de periculoasă și autoritățile trebuie mult să se gândească atunci când încearcă să ridice acel grad de dispute între Chișinău și Comrat.

Locuitorii din UTA Găgăuzia sunt patrioți ai Republicii Moldova. Ei nu-și văd un alt viitor decât în componența țării și orice încercare de a pune cap în cap găgăuzii și moldovenii, aduce doar lucruri neplăcute și dăunează statului nostru. Orice încercare de a suprima pe unii, în final poate duce la niște lucruri inevitabile, cu niște procese distructive.

Vrem ca toți în Moldova să trăiască într-o țară liberă, pașnică și unde orice problemă care apare să se rezolve discutând unii cu alții.
Made on
Tilda