Știri/Comunicate de presă

Parlament capturat de paraziți galbeni

Ieri, în incinta Parlamentului, ne-a fost interzis accesul în sala de plen, ceea ce reprezintă un nou derapaj antidemocratic al guvernării PAS.

Vreau să explic poziția Blocului "Victorie" cu privire la aceste evenimente. Juriștii noștri sunt bine informați asupra procedurilor prevăzute de Codul Administrativ. Recent, Parlamentul a adoptat o hotărâre prin care ne interzice participarea la cinci ședințe parlamentare. Din punct de vedere legislativ, această hotărâre este un act administrativ individual, afectând 5-6 persoane, și poate fi contestată în instanță.

Conform Codului Administrativ, odată ce inițiem procedurile juridice, actul respectiv se suspendă până la soluționarea litigiului. Am depus o cerere prealabilă în care am invocat toate încălcările ce stau la baza hotărârii parlamentului și am cerut anularea acesteia.

Cu toate acestea, ni s-a interzis din nou accesul la ședințele parlamentului. Reprezentanții SPPS, fără a cunoaște legislația, ne-au intimidat și au interzis accesul altor deputați care nu sunt vizați de hotărâre. Aceștia și-au depășit atribuțiile de serviciu, manifestând un comportament abuziv.

Aceste derapaje antidemocratice ale guvernării și lupta cu opoziția depășesc orice limită. Semănând ură și fărădelege, guvernanții vor culege inevitabil aceleași efecte negative.
Made on
Tilda