Știri/Comunicate de presă

Sărbătoarea sclaviei moldovenești continuă: Se anunță negocieri de aderare a Moldovei la UE

Același morcov atârnat în fața măgarului, dar frecat cu condimente și ulei de măsline: înalții oficiali ai UE au anunțat inițierea mult așteptatei negocieri, pentru partidul PAS, de aderare a Republicii Moldova la UE. De fixare dată când Occidentul colectiv are nevoie să-și întărească bastioanele și ravenele, ale căror unelte sunt îndreptate împotriva Rusiei și a ideii eurasiatice, vine pentru țara noastră o nouă etapă a unui basm cu final trist numit "integrare europeană".

În tabăra partidului de guvernământ și a puținilor săi fani se desfășoară o altă sărbătoare imaginară. Nimeni nu se gândește că acesta este doar începutul procesului de negociere, care ar putea să se prelungească ani de zile, precum perioada interimară dintre încheierea Acordului de Asociere RM-UE și momentul actual. Trebuie reamintit că în toți acești ani, Chișinăul oficial, pe lângă granturi și credite, pe care populația nu le-a simțit niciodată, a primit nenumărate reproșuri din partea structurilor europene pe probleme legate de dezvoltarea economiei, a sistemului judiciar, a evoluției relațiilor politice din țară etc.

S-a schimbat situația de pe vremea "premierului justițiar" Iurie Leancă și până în prezent? Bineînțeles că s-a schimbat. Doar că în rău. În afară de câteva autostrăzi reparate și fațadele curățate a zeci de instituții de stat și sociale (aceste renovări au doar câțiva ani), Moldova nu a primit nimic de la Uniunea Europeană.

Decizia de a începe negocierile trebuie interpretată exclusiv din punct de vedere geopolitic, deoarece cartea ucraineană a Washingtonului s-a dovedit a fi pătată. Nici măcar SUA și NATO nu o ascund. Prin urmare, este necesar să mai accelerăm o figură de șah, departe de a fi principala figură pe această tablă - regimul de guvernământ din Republica Moldova, reprezentat de partidul PAS.

Occidentul își dă seama că nimeni altcineva din țara noastră nu mai are încredere în cursul euro-atlantic, cu excepția partidului "galben", care a căzut într-o dependență totală de acesta. După eșecul PAS în alegerile locale, a devenit evident pentru toată lumea că Maia Sandu ar putea să nu candideze nici măcar pentru următorul mandat prezidențial. Prin urmare, evenimentele recente, așa cum se așteaptă "stăpânii", ar trebui să influențeze pozitiv imaginea politicienilor aflați la putere în Moldova. Chiar dacă republica noastră, contrar opiniei majorității covârșitoare a populației, va fi târâtă și anul viitor în Uniunea Europeană, noile forțe, care vor câștiga cu siguranță alegerile parlamentare, vor putea lua o decizie privind retragerea țării din UE, dacă majoritatea covârșitoare a concetățenilor noștri nu vor fi mulțumiți de rămânerea ei în UE. Și nu le va conveni, mai ales dacă ținem cont de faptul că pentru Uniunea Europeană și pentru manipulatorii săi de peste ocean aspirațiile politice sunt mult mai importante decât deciziile socio-economice.
Made on
Tilda