Știri/Comunicate de presă

Țineți minte numele a doi judecători, judecătorul Păun și judecătoarea Catană

Ieri a fost pronunțată sentința în privința dosarului fostului Procuror General, Alexandr Stoianoglo, în prima instanță. Acesta a fost achitat și reabilitat.

Vedem cum acea casă construită din cărți, figurat vorbind, s-a desființat. Procuratura este în incertitudine, iar CSP a anulat concursul pentru alegerea și numirea Procurorului General.

Procuratura Anticorupție a menționat că va ataca această sentință de achitare a lui Stoianoglo. Cert este faptul că ceea ce s-a produs 3 ani în urmă, o mare nedreptate și un mare abuz în privința lui Alexandr Stoianoglo, astăzi se întoarce ca un bumerang.

Trebuie să mai cunoaștem și să nu uităm numele altora care au participat în toată această debandadă, care numai reforma justiției nu o putem numi. S-a dat un prim verdict în acest dosar complicat în care este atras Alexandru Stoianoglo. Este o incertitudine cine va conduce pe viitor Procuratura Generală, dar este cert faptul că este dezgustător ce se întâmplă în justiția noastră.

Astăzi s-a pus cruce pe mesajul cu care a venit PAS 3 ani în urmă la guvernare, că vor asigura o reformă veritabilă a justiției, iar la alegerile prezidențiale și parlamentare, cetățenii vor trebui să îi întrebe pe cei din PAS ce au făcut ei în ultimii 3-4 ani.

Reforma justiției a eșuat, reforma în domeniul protecției sociale a eșuat, acea reformă în domeniul medical prin care spitalele au revenit în subordinea Ministerului Sănătății a eșuat, lupta pentru bunăstarea cetățenilor a eșuat. Avem doar greve și nemulțumiri. Agricultorii și transportatorii protestează, iar cetățenii și-au luat valizele și au plecat din țară.

Vine timpul când din punct din vedere politic, iar alții din punct de vedere juridic, vor trebui să răspundă pentru ceea ce au promis și ceea ce în realitate au făcut.

Felicitări domnului Stoianoglo că a găsit dreptatea, în instanțele de judecată care se află sub presiune politică, iar noi vom continua această luptă pentru binele cetățenilor, pentru o justiție veritabilă care trebuie să fie aici la noi. Fără comenzi politice, fără abordări superficiale și fără justiție televizată!
Made on
Tilda