Știri/Comunicate de presă

Care a fost miza participării premierului Recean la forum de la Davos?

Am văzut cum săptămâna precedentă presa de la Chișinău a vorbit despre evenimentul care a avut loc la Davos și plecarea lui Dorin Recean la această reuniune.

O întrebare tare simplă: Ce ne aduce nouă participarea la aceste forumuri când noi nu putem să generăm vreo idee importantă care ar putea fi obiect de discuție la aceste forumuri internaționale? Care a fost miza participării premierului Recean la acest forum? Doar pentru a face niște fotografii cu anumiți reprezentanți?

Am văzut cum domnul Recean s-a fotografiat cu fiul lui Soros, este un lucru firesc pentru ei, până la urmă noi cunoaștem că ei de facto sunt reprezentanții familiei Soros aici în Moldova, cei care implimerntează proiecte din diverse laboratoare finanțate de Soros. Se afirmă că au compromis suveranitatea Republicii Moldova, iar deciziile semnificative par a fi luate nu în Chișinău, ci în aceste laboratoare susținute de familia Soros.

Ce bun aduce asta Republicii Moldova? În cazul în care s-ar aborda atragerea investițiilor în Moldova sau importanța Republicii Moldova în discuțiile de pe aceste platforme, aș înțelege această perspectivă. Orice participare la orice forum internațional ar trebui să aducă careva plusuri Republicii Moldova pe diferite filiere, fie relații internaționale, economie sau politică externă.

Nu am văzut ca premierul să ne spună care au fost rezultatele acestor vizite. Dacă nu a vorbit despre acest lucru înseamnă că rezultatele sunt zero, iar noi trebuie să ne obișnuim cu plecările miniștrilor și premierului la diferite forumuri de la care se vine cu rezultate zero. Asta e tot ce am văzut eu ca și rezultat de la participarea premierului și ministrului Alaiba la acest forum.


Made on
Tilda