Știri/Comunicate de presă

Sute de mii de dosare personale s-au scurs din bazele de date oficiale

Am fost uimit să aflu că câteva sute de mii de dosare personale, inclusiv informații imobiliare, s-au scurs din bazele de date oficiale ale Republicii Moldova din vina unui lucrător al unui ONG, Iulian Groza, care anterior făcuse o impresie foarte vagă. Și aceasta este o scurgere de informații foarte gravă, iar dacă autoritățile nu vor rezolva cazul așa cum trebuie, se vor face din nou de râs.

Nu este vorba de o greșeală obișnuită. Este un eșec, pentru că informații despre activitățile ciudate ale lui Groza, care a săpat ilegal în datele personale ale procurorilor, judecătorilor, oponenților autorităților, avocaților, oamenilor de afaceri și altor cetățeni, au mai apărut și înainte. Și chiar și după ce s-a aflat despre aceasta, autoritățile nu au luat nicio măsură pentru a închide canalul prin care s-a scurs informația.

Regimul nu vede acest lucru ca o problemă, pentru că Moldova este de mult timp o cale de trecere pentru serviciile de informații occidentale. O scurgere mai puțin, una mai mult - ce mai contează? Serviciile speciale ale multor țări occidentale se simt în largul lor în Moldova.

De fapt, Moldova este deschisă pentru orice provocări din partea Occidentului, iar propriile sale servicii speciale sunt reorientate spre persecutarea disidenței și consolidarea dictaturii chiar în Moldova. Nu poate exista decât o singură cale de ieșire - votul în masă în timpul viitoarelor alegeri prezidențiale și parlamentare împotriva actualei guvernări și a cursului său sinucigaș.

Toate acestea amenință pierderea completă a statalității și absorbția republicii noastre de către România. Miza este foarte mare. Iar știrile de astăzi arată încă o dată că autoritățile nu fac decât să se joace cu un astfel de sfârșit dramatic al proiectului de independență a Republicii Moldova.

Made on
Tilda