Știri/Comunicate de presă

Fiecare vot al vostru pentru partidul "Renaștere" este un vot împotriva PAS!

Dragi locuitori ai Moldovei!

Se apropie momentul când veți putea face alegerea corectă - pentru renașterea Moldovei! Fiecare vot al vostru pentru partidul "Renaștere" este un vot împotriva PAS!

În cei doi ani de guvernare a PAS, Moldova a fost adusă într-o stare de sărăcie. Politica sa economică "ciuma galbenă" a dus la o creștere bruscă a prețurilor la toate.

În octombrie 2022, inflația anuală a atins 34,6%.

Din octombrie 2021 până în noiembrie 2022:

tariful la gaze naturale s-a majorat de șapte ori, de la 4,64 la 30 de lei pe metru cub;

tariful la energie electrică s-a triplat, de la 1,51 la 5,91 de lei pentru kWh;

tariful la încălzire s-a triplat, de la 1122 de lei la 3342 de lei pentru Gcal.

În 2023, tarifele nu s-au întors la nivelul din 2021.

Acum, oamenii plătesc 18 lei pentru gaze, 3 lei pentru electricitate și 3.267 lei pe Gcal pentru încălzire.

În Moldova, gazele naturale sunt de zece ori mai scumpe decât în SUA și de 2,5 ori mai scumpe decât în țările UE.

În trei ani, prețurile alimentelor au crescut cu 61,7%. Pachetul de produse pe care îl puteai cumpăra cu 100 de lei în 2020 costă acum aproximativ 162 lei.

O treime din populație trăiește în sărăcie.

Datoria Republicii Moldova a depășit pentru prima dată cifra simbolică de 100 de miliarde de lei. PIB-ul a scăzut cu 5,9% anul trecut și cu încă 2,4% în acest an.

Sistemul de transport al gazelor din Moldova a fost transferat României. În viitorul apropiat, vor fi transferate și singurul port maritim și aeroportul din țară.

Astăzi trecem printr-una dintre cele mai dificile perioade de la obținerea independenței, când securitatea țării este amenințată din cauza evenimentelor complicate din regiuni. Moldova poate pierde neutralitatea constituțională din cauza acțiunilor politice nechibzuite. În 2023, autoritățile au majorat bugetul militar cu 68%, ajungând la 1,5 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 0,5% din PIB. Asistența militară din partea donatorilor occidentali și a NATO a crescut semnificativ. În mai, Uniunea Europeană a aprobat furnizarea de asistență nonletală Moldovei în valoare de 40 de milioane de euro. SUA trimit periodic echipament militar armatei moldovenești. Forțele militare ale Alianței Nord-Atlantice desfășoară constant exerciții pe teritoriul statului nostru neutrul.

În acest context, retorica antirusească și antitransnistreană crește. Transnistria este amenințată cu blocarea economică, întreruperea aprovizionării cu gaze naturale și lăsarea în zona gri, atunci când Moldova ar urma să adere la UE. Puterea galbenă numește Rusia inamicul principal al țării noastre, care a fost tradițional prietenoasă. Până la sfârșitul anului, planifică denunțarea a aproximativ 300 de acorduri cu CSI. Aceasta va duce la întreruperea relațiilor diplomatice și distrugerea legăturilor cu una dintre cele mai importante piețe pentru produsele moldovenești.

Noi suntem obligați să ne uităm la limba, istoria, cultura și tradițiile noastre. PAS a schimbat toate actele legislative, inclusiv Constituția Republicii Moldova, înlocuind sintagma "limba moldovenească" cu "limba română". În școli se predă istoria românească și se cere respectarea "eroilor" români care au invadat Moldova în 1941. PAS a aprobat un proiect de lege pentru eliminarea sărbătoririi Zilei Victoriei de pe 9 mai și instituirea Zilei Memoriei și Reconcilierii pe 8 mai. Vandali, cu sprijinul neoficial al autorităților, profanează monumentele soldaților sovietici căzuți. Cei care poartă panglici sunt amendați.

PAS stârnește vrajba interetnică. Găgăuzii și locuitorii Transnistriei sunt numiți separatiști, limba moldovenească este desființată și se contribuie la eliminarea limbii ruse. Partidul aflat la putere nu condamnă, ci sprijină sentimentele xenofobe din societate.

Sub pretextul combaterii dezinformării, autoritățile împiedică activitatea jurnaliștilor. În Moldova, s-a interzis transmiterea a șase canale de televiziune de opoziție și au fost blocate zeci de site-uri. Percheziții periodice au loc în casele politicienilor, jurnaliștilor și avocaților.

Deputații și primarii de opoziție sunt arestați. În parlament, PAS adoptă proiecte de lege menite să introducă cenzura totală. A fost creat un "minister al adevărului" cu numele ironic de "Patriot".

Cum putem pune capăt acestor lucruri? Răspunsul există!

Partidul "Renaștere" va restitui Moldova cetățenilor săi, va opri vânzarea țării, va asigura accesul oamenilor la servicii și bunuri accesibile, și va pune capăt lipsei de lege. Votați pentru "Renaștere"!
Made on
Tilda