Știri/Comunicate de presă

Astăzi am comemorat trecerea în neființă a marelui domnitorului Ștefan cel Mare

În fiecare an, ziua de 2 iulie ne amintește de moștenirea și sacrificiile acestei personalități emblematice care a apărat cu îndârjire pământul Moldovei.

Împreună cu colegii mei din blocul "Victorie", ne-am îndreptat către mănăstirea Putna, locul de odihnă veșnică al lui Ștefan cel Mare. Atmosfera și liniștea mănăstirii ne-au adâncit în importanța istorică și spirituală a acestei zile.

La mormântul domnitorului, am aprins lumânări și ne-am rugat pentru odihna sufletului său, dar și pentru prosperitatea țării noastre, așa cum și el a luptat pentru ea.

Această experiență ne-a reamintit nu doar de faptele de vitejie ale lui Ștefan cel Mare, ci și de valorile pe care le-a promovat: credință, curaj și devotament față de neam.

Am simțit o profundă recunoștință pentru tot ceea ce a realizat în timpul vieții sale și pentru modul în care a influențat cursul istoriei noastre.

Vizita noastră la Putna a fost un prilej de a ne conecta cu trecutul și de a renaște respectul pentru valorile și tradițiile care ne definesc identitatea națională.
Made on
Tilda