Știri/Comunicate de presă

Agricultorii au fost din nou trași pe sfoară de escrocii din PAS

După audierile publice ale Ministrului Agriculturii, am ajuns la o concluzie: agricultorii din Republica Moldova au nevoie de mai mult decât promisiuni goale.

Agricultorii au nevoie de un sprijin holistic care să abordeze problemele profunde cu care se confruntă. Este evident că piața agricolă a Republicii Moldova este afectată de prezența dominantă a marilor corporații de retail, care controlează rafturile magazinelor și limitează accesul produselor autohtone.

Propunerea de a adopta o lege care să impună ca cel puțin 50% din produsele expuse în magazine să fie de origine locală este extrem de importantă pentru a revigora sectorul agricol al țării. De asemenea, accentul trebuie pus pe susținerea domeniilor precum zootehnia, pentru a asigura diversificarea și sustenabilitatea agriculturii.

Este clar că guvernarea PAS trebuie să își reevalueze prioritățile și să pună accentul pe sprijinirea producătorilor locali, în loc să îi neglijeze în favoarea importurilor. Agricultorii au dreptul la un sprijin autentic din partea statului, nu doar la promisiuni politice lipsite de substanță.

Politica internă trebuie să fie una care să susțină și să încurajeze producătorii locali, pentru că bunăstarea țării noastre depinde în mare măsură de succesul agriculturii noastre. Prin adoptarea unei abordări proactive și orientate spre sprijinirea agricultorilor noștri, putem spera la un viitor mai luminos pentru Republica Moldova.
Made on
Tilda