Știri/Comunicate de presă

În acest an vor fi aduse modificări Codului Electoral

Din punct de vedere juridic, se preconizează că în acest an vor fi aduse modificări Codului Electoral, dat fiind caracterul său imperfect.

Președinta a insistat asupra anumitor aspecte legate de reformularea unor noțiuni introduse în Codul Electoral, și anume noțiunea care vizează perioada electorală.

Colegii au intervenit și au spus că de fapt perioada electorală se numără din ziua de când hotărârea privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale a intrat în vigoare și durează până la validarea mandatului de președinte, dar nu mai mult de 120 zile.

În perioada electorală precedentă a fost inclusă și campania electorală, ceea ce este o greșeală foarte mare. Din această perspectivă, toate normele referitoare la sancțiunile contravenționale și penale pentru încălcările din campania electorală sunt eliminate. Atunci când vor conștientiza că au făcut o greșeală foarte mare, ei vor mai interveni la Codul Electoral.

Tot ce fac ei, din neștiință sau dorința de a câștiga aceste alegeri, aceste șiretlicuri juridice și legislative pe care le fac, joacă doar în detrimentul lor.


Made on
Tilda