Știri/Comunicate de presă

”Regina galbenă" s-a ascuns în turn și își vede doar de propriul piar

Știu că v-a fost dor să vă laud, de aceea am decis să vă dedic acest discurs. De ce să așteptăm alte ocazii, dacă voi meritați ”atâtea laude”.

Prețuri mari, căldura scumpă, inflație, reforme eșuate, străini puși în funcții peste noapte, cetățenii oferite peste noapte, criză economică și socială, concursuri trucate, sărăcie și dezastru. Oare chiar nu meritați pentru asta să fiți lăudați?

Văd că vă tot chinuiți să faceți reforme peste reforme. Despre care reforme vorbiți, stimați colegi?? Să închizi școli, grădinițe, spitale și televiziuni înseamnă reforme? Să îți bați joc de cetățeni înseamnă reforme? Să plătească moldovenii câte 8000 de lei pentru facturi înseamnă reforme? Poate mai bine ar fi cazul să nu reformați nimic? Că din câte se vede, cetățenii au doar de suferit de pe urma acestora.

De când premierul dă nume la judecători, face liste a oamenilor buni și răi, încălcând flagrant principiul separării puterii în stat? De când președintele convoacă judecătorii și procurorii la CSS? Pentru ce? Să le dea indicații și să le spună cum se înfăptuiește justiția ca să fie pe placul ei și al curatorilor din Occident? Asta numiți voi reformă a justiției și principii europene?

Cum poți vorbi în genere despre consecvență în reforme, dacă atunci când a fost organizat concursul privind numirea unui Procuror General cu implicarea actualei președinte de țară și a unor colegi din această sală, imediat după aterizarea în fotolii și acapararea tuturor instituțiilor posibile a fost anulat acest concurs? Noi de aproape 3 ani nu avem un Procuror General legitim. Asta este reforma justiției pe principii europene pe care o tot lăudați? Sau încă nu ați găsit unul potrivit care să vă facă pe plac și să vă execute ordinele?

Cu tot acest vetting, pre-vetting, atât de lăudat de canalele voastre de televiziune, care nici nu se mai ascund că sunt ale voastre, s-a dovedit a fi ineficient, iar sistemul judecătoresc este într-un colaps fără precedent. Ați trâmbițat despre venirea unui procuror-șef la Anticorupție, dar vedem că duduia participă doar la evenimente mondene și are probleme cu hârtia de birou, aparatul de cafea și mai nou, deja sediul îi este prea strâmt. Noi vedem cum sunt cumpărate stațiile auto ”europene” la prețuri triple și scheme la procurarea energiei electrice și a gazelor naturale, iar Procuratura Anticorupție se face că plouă.

Am văzut cum decurge reforma voastră și mai ales dosarul de rezonanță cu ”furtul miliardului”. Când aveați nevoie de voturi, ați promis oamenilor că toți cei implicați vor sta la pușcărie. Și ce vedem după reformele voastre? Unii mor striviți de mașină, alții sunt eliberați din arest pentru garanții de 4000 de lei. Și oamenilor ce o să le spuneți? Că de vină sunt alte state? Că vin cecenii, albanezii, indienii să destabileze țara? Că FSB-ul e de vină? Că e de vină contextul internațional? Sau că bugetul Moldovei este ca o plăcintă și nu vă ajung bani de reforme? Realitatea însă, este una simplă, sunteți niște incompetenți, care din greșeală au ajuns la guvernare, prin minciună, manipulare și propagandă.

Voi îi considerați pe oameni o turmă care nu gândește și îi manipulați cu așa-zisul ”vis european”, iar oamenii pleacă în țara vecină pentru a cumpăra produse alimentare mai ieftine, țara pe care voi o slăviți și o compătimiți cu ocazie și fără. Nouă însă, ne spuneți că prețurile mari din magazinele noastre sunt din cauza războiului din țara respectivă. Oamenii nu sunt proști și nu sunt chiori ca să nu vadă această discrepanță. Poate vă ajunge atâta să îi manipulați și să îi duceți de nas? Poate cineva de aici să explice de ce într-o țară în care este război prețurile sunt mult mai mici decât în Moldova? Am văzut că Ministrul Infrastructurii nu a știut cum să explice acest fenomen, argumentând că el nu a fost în țara vecină să vadă prețurile. Nu vi se pare că dați dovadă de ipocrizie și nepăsare față de propriul popor?

”Regina voastră”, cu ghilimelele de rigoare, s-a ascuns în turn și își vede doar de propriul piar. În jocul ei pentru putere merge tot, copii, animale, credința, tot ce a condamnat însăși ea anterior. Acele instrumente de manipulare care ating cele mai sensibile emoții ale oamenilor. Vouă nu vă este greață de ce faceți? Mie personal îmi este. Ați ajuns să faceți exact ceea ce făcea Plahotniuc, doar că de sute și mii de ori mai rău, dar nu uitați cum a sfârșit-o el. Eu sunt sigur că voi îi mergeți pe urme, iar în curând o să vedem și cu voi informații cum vă ascundeți prin țări străine.

Oamenii o să vă fugărească exact așa cum l-au fugărit pe Plahotniuc și nici nu vreau să-mi imaginez cu cât dispreț și ură veți vorbi atunci despre cei care cândva au crezut în voi.

Made on
Tilda