Știri/Comunicate de presă

Guvernarea PAS continuă PROVOCĂRILE în UTA Găgăuzia

Astăzi doresc să abordez situația actuală din sudul țării, în UTA Găgăuzia, și relațiile dintre Chișinău și Comrat. Recent, SUA au impus sancțiuni personale împotriva bașcanului Găgăuziei, Eugenia Guțul.

Consider că aceste sancțiuni au fost solicitate într-o anumită măsură de autoritățile de la Chișinău ca o metodă suplimentară de a exercita presiuni asupra bașcanului Găgăuziei și a celor care administrează regiunea.

Ați observat probabil controversa legată de proiectul GăgăuzLand și dificultățile întâmpinate din cauza guvernării PAS în ceea ce privește construcția acestui centru de agrement, promisiune din campania electorală a bașcanului.

La Comrat au avut loc proteste din cauza obstacolelor impuse de guvernarea de la Chișinău în vederea blocării importului de echipamente necesare pentru construcția GăgăuzLand. Aceste acțiuni nu pot fi considerate un dialog constructiv între Chișinău și Comrat.

Consider că Chișinăul ar trebui să-și revizuiască poziția în dialogul cu UTA Găgăuzia și să încerce să găsească un numitor comun. Orice încercare de a dezbina locuitorii din Găgăuzia nu va avea succes, deoarece aceștia și-au exprimat clar dorința privind reprezentanții lor. Guvernarea de la Comrat, Adunarea Populară și bașcanatul sunt unite în eforturile lor de a dezvolta localitățile din Găgăuzia și de a implementa programul electoral propus de Eugenia Guțul. Orice încercare a Chișinăului de a împiedica aceste eforturi va eșua inevitabil.

Le urez succes bașcanului Găgăuziei și reprezentanților Adunării Populare care sprijină prin vot ideile ce trebuie implementate. Chișinăului îi doresc mai multă înțelepciune pentru a evita repetarea greșelilor din trecut.
Made on
Tilda