Știri/Comunicate de presă

În anul 1994, președintele Mircea Snegur, a semnat la Moscova "Actul de Aderare la Statutul CSI".

Acest pas a avut un rol important pentru evoluția țării și pentru relațiile sale regionale și internaționale.

Aderarea la Comunitatea Statelor Independente (CSI) a deschis uși pentru Republica Moldova în ceea ce privește cooperarea economică, politică și militară cu alte state membre ale CSI.

Astăzi, la peste două decenii de la semnarea acestui act, beneficiile aderării la CSI rămân vizibile pentru Republica Moldova.

Unul dintre principalele avantaje ale aderării la CSI este consolidarea relațiilor economice și comerciale cu alte state membre. Accesul la piețele din CSI și cooperarea în mai multe domenii, au contribuit la dezvoltarea economică a Republicii Moldova. În plus, aderarea la CSI a avut și beneficii în domeniul militar și al securități.

Cu părere de rău, astăzi avem la guvernare niște incompetenți, care în loc să analizeze beneficiile acordurilor cu CSI, aceștia le denunță practic la fiecare ședință a legislativului. Totuși, eu sper că în curând această guvernare va pleca, iar în fruntea statului vor veni oameni care vor menține relații diplomatice cu toți și nu vor acționa în detrimentul cetățenilor.
Made on
Tilda