Știri/Comunicate de presă

Comisia de la Veneția va face o evaluare negativă a ilegalității juridice care se întâmplă în legislația electorală din Republica Moldova

Deputatul moldovean a comentat viitoarea vizită în Republica Moldova a experților Comisiei de la Veneția. El a spus că oficialii europeni vor discuta cu deputații moldoveni despre modificările în legislația electorală, care le-a oferit posibilitatea de a schimba regulile în timpul jocului.

"Am văzut că Curtea Constituțională a declarat aceste modificări neconstituționale. Dar partidul de guvernământ a mers mai departe. Acum ei cer ca experții Comisiei de la Veneția să dea o anumită apreciere a acestor modificări. Cred că evaluarea va fi negativă, dar această evaluare, din păcate, va veni ex post facto, după ce aceste alegeri vor fi organizate și autoritățile locale vor fi alese în țara noastră", a explicat Bolea.Deputatul moldovean a comentat viitoarea vizită în Republica Moldova a experților Comisiei de la Veneția. El a spus că oficialii europeni vor discuta cu deputații moldoveni despre modificările în legislația electorală, care le-a oferit posibilitatea de a schimba regulile în timpul jocului.

"Am văzut că Curtea Constituțională a declarat aceste modificări neconstituționale. Dar partidul de guvernământ a mers mai departe. Acum ei cer ca experții Comisiei de la Veneția să dea o anumită apreciere a acestor modificări. Cred că evaluarea va fi negativă, dar această evaluare, din păcate, va veni ex post facto, după ce aceste alegeri vor fi organizate și autoritățile locale vor fi alese în țara noastră", a explicat Bolea.
Made on
Tilda